فهرست مطالب

مرمت و معماری ایران - پیاپی 34 (تابستان 1402)

نشریه مرمت و معماری ایران
پیاپی 34 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/29
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نقش و کارکرد قلعه اردشیر در سازمان فضایی شهر کرمان با استناد بر شواهد معماری و منابع تاریخی
    ساره طهماسبی زاده، مریم محمدی*، سعید امیرحاجلو، رضا ریاحیان صفحه 1

    قلعه اردشیر یکی از شاخص ترین بناهای برجای مانده در شرق شهر کرمان است و به نظر می رسد شکل گیری، گسترش و متروک شدن آن با توسعه و امنیت شهر و منطقه کرمان پیوند داشته است. درباره چیستی، گاهنگاری و کارکردهای آن در ارتباط با سازمان فضایی شهر کرمان تاکنون فرضیات و نظرات مختلف و گاه متناقضی مطرح شده است. هدف از پژوهش حاضر، تبیین کارکردهای قلعه اردشیر و بررسی جایگاه قلعه اردشیر در سازمان فضایی شهر کرمان در ادوار مختلف، به ویژه دوران اسلامی است. پژوهش از نظر ماهیت و محتوا، تاریخی تحلیلی است و گردآوری اطلاعات به شیوه های میدانی و اسنادی صورت گرفته است. بر این اساس، با تلفیق داده های حاصل از بررسی های میدانی و تحلیل محتوای منابع تاریخی تلاش شده کیفیت و میزان تاثیرگذاری قلعه اردشیر بر ساختار کالبدی شهر کرمان تبیین شود. مطالعه ساختار معماری، مواد فرهنگی و منابع تاریخی نشان می دهد این قلعه با توجه به شرایط سیاسی و نظامی ادوار تاریخی و اسلامی طراحی و ساخته شده و از دوران تاریخی تا قرن هشتم ه.ق تقریبا به طور پیوسته مورد استفاده بوده و در تحولات و وقایع سیاسی و اجتماعی منطقه نقش داشته است. بر پایه تحلیل محتوای متون تاریخی و روایت منابع مکتوب از رویدادهای مرتبط با قلعه اردشیر، به نظر می رسد قلعه اردشیر در کنار نقش نظامی، کارکردهای دیگری همچون جایگاهی برای حکام، مامنی برای شورشیان، مکانی برای نگهداری خزانه و محلی برای زندانیان سیاسی داشته است. این قلعه اگرچه از نظر کالبدی و فیزیکی، خارج از بافت تاریخی شهر کرمان و در حاشیه شرقی این شهر واقع بود، اما از نظر کارکردی، عنصری تاثیرگذار و وابسته به سازمان فضایی شهر کرمان بوده است.

    کلیدواژگان: قلعه اردشیر، باستان شناسی کرمان، معماری اسلامی، قلاع اسلامی، سازمان فضایی
  • راهکارهای طراحی فضای بازی کودک بر مبنای شناسایی مولفه های محیطی و غیر محیطی موثر بر هوش هیجانی و اجتماعی کودکان
    مریم رجبی جلوانی*، محسن افشاری، نرگس سلطانی صفحه 2

    فضای بازی از جمله فضاهای مورد علاقه ی کودک است که بر حالات روانی کودک تاثیر می گذارد و طراحی مناسب این محیط ها می تواند سبب ارتقاء هوش هیجانی در آنان گردد. هوش هیجانی ظرفیت یا توانایی سازماندهی احساسات و عواطف خود و دیگران، برای برانگیختن خود و کنترل موثر احساسات خود و استفاده از آن ها در روابط با دیگران است. هدف اصلی مقاله حاضر، طراحی فضایی برای بازی کودکان با تاثیرپذیری از عواملی نظیر محیط طبیعی و مصنوع با تاکید بر ارتقاء بهره های هوش های هیجانی و اجتماعی در سال های اولیه زندگی کودکان است و به این مساله می پردازد که کودکان چه نیازهایی در این محیط ها داشته و آیا می توان با ارایه الگوی فضایی خاص، محیطی مطلوب جهت افزایش هوش هیجانی کودکان به وجود آورد. برای رسیدن به هدف مذکور، با استفاده از پژوهش آمیخته، بررسی 100 کودک در دو گروه (کودکانی که محیط بازی را تجربه و کودکانی که بازی در چنین محیط هایی را تجربه نکرده اند)، به همراه پرسش نامه هوش هیجانی بار_آن1 و همچنین پرسش نامه ای در ارتباط با تاثیر معماری و محیط بازی بر عملکرد و دقت کودک و مشاهدات در محیط نرم افزار Spss مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که کودکان در هر دو گروه، دارای نیاز مشترک می باشند که با در نظر گرفتن این نیازها و ادغام آن با راهکارهای استخراج شده از تحقیقات پیشین در زمینه رفع کمبودهای موجود در محیط های بازی کودکان، می توان راهکارهایی خاص، برای طراحی فضای بازی کودکان پیشنهاد داد که سبب ایجاد محیطی مطلوب تر در جهت رشد هوش هیجانی و اجتماعی گردد. اهم این راهکارها شامل انعطاف پذیری محیط کالبدی، تنوع فضایی، تزیینات و مبلمان مناسب و دید به محیط طبیعی می باشند، که با بکارگیری این معیارها، فضاها را به گونه ای طراحی نمود، که هوش هیجانی و اجتماعی در کودکان ارتقاء یابد.

    کلیدواژگان: کودک، فضای بازی، نیازهای کودکان، مهد کودک، هوش هیجانی و هوش اجتماعی
  • فرایند یادگیری ماشین در اعمال روابط فضایی پلان های مسکونی مبتنی بر نمونه و ماتریس هم جواری
    رضا باباخانی، آزاده شاهچراغی*، حسین ذبیحی صفحه 3

    جهان کنونی به سمت توسعه حضور سخت افزاری یا نرم افزاری هوش مصنوعی در تمام عرصه های شغلی بشر است و معماری نیز از این امر مستثنی نیست. اکنون این پژوهش به دنبال ارایه مدلی نظری و عملی از هوش طراحی خودکار است که مسیله یادگیری چیدمان و روابط فضایی را به الگوریتم های هوش مصنوعی ارایه نماید؛ بنابراین سوال این پژوهش ارایه مدل نظری و عملی از طریق تلفیق شیوه های مبتنی بر محاسبات جهت یادگیری ماشین برای اعمال روابط فضایی در پلان های مسکونی بر مبنای ضوابط و استانداردهای معماری است. در واقع مسیله این پژوهش یافتن شیوه ها و تکنیک های دقیق اعمال روابط فضایی بر روی پلان های معماری از طریق الگوریتم های هوش مصنوعی بر اساس ضوابط معماری است که باید توسط هوش طراحی خودکار در ماشین ادراک و سپس در فرایند طراحی اعمال گردد. همچنین فرضیه پژوهش نشان می دهد که برای رسیدن به این امر نیاز به استفاده از ماتریس های هم جواری، فرمول های محاسباتی و الگوریتم های متنوع برای ادراک و تولید روابط فضایی است؛ لذا روش پژوهش، تحقیق تبیینی بررسی و انتقال ایده ها و اطلاعات پیچیده مبتنی بر گردآوری داده های آن شامل مطالعات کتابخانه ای، اسنادی، نمونه های آموزشی، محاسبات و فرمول های ریاضی است. در واقع روش تبیینی به دنبال ارایه دانش جدید یا توصیف یک فرایند و یا توسعه یک مفهوم است. همان گونه که نتایج پژوهش نشان می دهد به جای شروع تصادفی تولید پلان از طریق الگوریتم های تکاملی می توان از طریق ترکیب ماتریس های هم جواری، فرمول های محاسباتی با الگوریتم تکاملی، روابط فضایی را در پلان های معماری سریع تر و دقیق تر انجام داد.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، طراحی خودکار، روابط فضایی
  • واکاوی تاثیرات عوامل حسادت و رقابت در روند ساخت و عملکرد بناهای تاریخی صفوی و قاجار اصفهان
    آزاده حریری*، بهنام پدرام صفحه 4

    در خلق میراث معماری ایران عوامل متعددی تاثیرگذار بوده اند و به خاطر تعدد این عوامل، غالبا وجوه فیزیکی که زمینه ادراک ملموس داشته، مورد تحلیل قرار گرفته اند. این در حالی است که وجوه تاثیرگذار دیگری با ماهیت غیرفیزیکی در بستر ارتباطات انسان و بنا در شکل گیری ساختار معماری اثرگذار بوده است. خصوصیات اخلاقی انسان ها در قالب بانیان، معماران، هنرمندان و کاربران ابنیه نیز در شکل گیری ساختار کالبدی و کارکردی بناهای تاریخی تاثیرگذار بوده است. حسادت و رقابت به عنوان گونه ای از احساسات و هیجانات انسان، در روند ساخت و نظام عملکردی برخی از بناهای تاریخی  اصفهان در دوران صفوی و قاجار تاثیرگذار بوده است. در این دوران آفرینش های معماری، گاهی ابزاری برای نمایش شوکت و منزلت اجتماعی بانی بوده است. مهجور ماندن جایگاه دو مولفه حسادت و رقابت به عنوان احساس و متغیری تاثیرگذار در پیوند انسان و بنای تاریخی، انگیزه اصلی ورود به پژوهش حاضر بوده است. هدف اصلی در راستای پاسخگویی به چگونگی تاثیرات حسادت و رقابت در ساختار بناهای تاریخی اصفهان به این قرار است: با تحلیل نحوه تاثیرات حسادت و رقابت به عنوان مولفه های بنیادین در پیوند انسان و بناهای تاریخی به تبیین نشانه هایی که در ساختار بناهای تاریخی  اصفهان برجای داشته اند، پرداخته شود. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با هدف توسعه ای و با بهره گیری از اسناد کتابخانه ای، مطالعات میدانی و مصاحبه انجام شده و یافته ها طبق روشی کیفی و از طریق مقایسه و تفسیر تحلیل شده اند. دستاورد پژوهش، دسته بندی و تبیین زمینه های بروز حسادت و رقابت در ساختار ابنیه تاریخی اصفهان در دوران صفوی و قاجار است، به گونه ای که مصادیقی از تاثیرگذاری این متغیرها را در نظام کالبدی و کارکردی و معنایی این آثار مشخص می کند. به طورکلی براساس نتایج تحقیق می توان نسبت تاثیرات حسادت و رقابت را در ساختار بناهای تاریخی در هشت حوزه کلی ذیل واکاوی نمود:1-علت و انگیزه بانی در سرمایه گذاری ساخت بنا، 2-ایجاد ساختارهای کالبدی مشابه و همگون، 3-ایجاد ساختارهای کالبدی مشابه و همگون در همسایگی یکدیگر، 4-خلق و ترکیب فضاها و عناصر معماری نامتعارف، 5-تغییر عملکرد فضاها و عناصر معماری، 6-ایجاد افزوده های نوین در چیدمان داخلی و سازمان دهی، 7-توسعه بنا و 8-تعیین جای نام اثر.

    کلیدواژگان: اصفهان، بناهای تاریخی، روابط انسان و بناهای تاریخی، حسادت و رقابت
  • تبیین جایگاه اثربخشی تجربه زیسته دانشجو در فرایند آموزش از طریق مصادیق معماری
    سعیده حسینی زاده*، حمید میرجانی، حمید ندیمی صفحه 5

    تجربه مصادیق معماری یکی از راهبردهای آموزش جهت کسب دانش معماری محسوب می شود. در برخی از رویکردهای آموزشی تجربه مشاهده صرف تلقی شده، در حالی که بر اساس رویکرد شناخت تن یافته تجربه هر محیط فیزیکی چیزی فراتر از مشاهده ی صرف است. مطابق این رویکرد عمیق ترین سطح تجربه محیط همان تجربه زیسته است که فرد محیط را با تمام وجود و در طول حیات روزمره خود تجربه و زیست می کند. با اتکاء به این رویکرد تجربه زیسته افراد تاثیر عمیقی بر شناخت محیط و نیز کسب دانش حاصل از این شناخت می گذارد. پژوهش حاضر به دنبال بررسی چگونگی تاثیر این تجربه بر فرایند آموزش به خصوص کسب دانش معماری توسط دانشجو است. بدین منظور با رجوع به مبانی شناخت تن یافته چارچوب نظری تدوین گردید تا در پرتو آن به پرسش های پژوهش پاسخ گفته شود: چگونه تجربه زیسته از مصادیق معماری شکل می گیرد؟ و تجربه زیسته دانشجو در فرایند آموزش معماری از طریق مصادیق چه جایگاه اثربخشی دارد؟ ابتدا بر اساس این چارچوب نظری، تعریف روشنی از تجربه ی زیسته و کارکرد آموزشی آن در حوزه ی معماری ارایه و مسیر تحقق آن شناسایی گردید. گردآوری اطلاعات این بخش از طریق مطالعه منابع مکتوب در حوزه ی شناخت تن یافته انجام شد. روش این پژوهش استدلال منطقی است و نوشتار حاضر به روش توصیفی-تحلیلی تنظیم شده است. برای استدلال مقدماتی از چیدمان منطقی آراء و نظریات حوزه ی شناخت تن یافته در چارچوب نظری فوق فراهم گردید تا بر اساس آن مجهولات (مثل پرسش های پژوهش) به معلوم (مثل پاسخ) تبدیل گردند. نتایج این پژوهش نشان می دهد تجربه به معنای مشاهده صرف مصادیق معماری که در اغلب دانشکده های معماری به عنوان راهبرد آموزشی کاربرد دارد به تنهایی نمی تواند به تجربه عمیق زیسته تبدیل شود. لازم است علاوه بر تغییر کیفیت تجربه به دیگر مولفه های اثرگذار نیز توجه شود تا بتوان تجربه مصادیق در حیات آکادمیک دانشجو را به تجربه زیسته او نزدیک و تجربه مصادیق را به یک راهبرد موثرتر در آموزش معماری تبدیل نمود. در صورت تحقق این امر مهم ترین جایگاه اثربخشی آن تسهیل فهم دانش معماری و کمک به ایجاد درک و فهم مشترک استاد و دانشجو نسبت به دانش معماری است.

    کلیدواژگان: تجربه تن یافته، تجربه زیسته معماری، ادراک بدنمند، محیط قابل، ظرفیت ادراکی بدن
  • مدل نظری و عملی هوش طراحی خودکار نما در فرآیند پیاده سازی ضوابط و مقررات طراحی و ترسیم نما
    مهسا صفرنژاد ثمرین، آزاده شاهچراغی*، حسین ذبیحی صفحه 6

    امروزه محققان در زمینه طراحی و پژوهش به دنبال رویکردهایی هستند که ماشین ها را از یک عامل گنگ به یک عامل هوشمند مصنوعی ارتقا دهند تا این ماشین ها به عنوان همکار، قادر به مشارکت در فرایندهای طراحی شوند و موجب افزایش بهره وری در فرایندهای طراحی گردند؛ لذا هدف این پژوهش کشف و ارایه روشی برای به کارگیری این حوزه در فرایند یادگیری طراحی و ترسیم نما و ارایه مدل نظری و عملی، اختصاصا طراحی و ترسیم نمای ساختمان های مسکونی توسط ماشین با رویکرد یادگیری نظارت شده است؛ بنابراین سوال این پژوهش چگونگی چیدمان عناصر نما و اعمال ضوابط و مقررات ترسیم نما توسط ماشین و چگونگی گام های نظری و عملی این فرایند است. روش پژوهش تبیینی برای انتقال ایده ها و اطلاعات پیچیده مبتنی بر گردآوری داده ها از طریق مطالعات اسنادی، کتابخانه ای، نمونه های آموزشی، محاسبات و فرمول های ریاضی و به طور کل داده های کمی و کیفی است. در واقع روش تبیینی به دنبال ارایه دانش نوین یا توصیف یک فرایند و یا توسعه یک مفهوم دانشی جدید است و نتایج نشان می دهد هوش طراحی خودکار نما می تواند چیدمان عناصر اصلی سازنده نما را از پلان های معماری به کمک الگوریتم یادگیری ماشین (KNN و K- means) درک و خوانش نماید و توسط فرمول های فاصله سنجی چیدمان عناصر را انجام دهد و ضوابط و مقررات ملی ساختمان مرتبط با طراحی نما را نیز در فرایند ترسیم با استفاده از سیستم های خبره اعمال نماید.

    کلیدواژگان: طراحی و ترسیم نما، هوش طراحی خودکار، ضوابط و مقررات طراحی نما، یادگیری ماشین
|
  • The role of Qal’eh Ardeshir on the Kerman’s Spatial Organization based on architectural evidence and historical sources
    Sare Tahmasbi Zade, Maryam Mohammadi*, Saeed Amirhajloo Page 1

    Qal’eh Ardeshir is one of the most outstanding surviving buildings in the east of Kerman city and it seems that its formation, expansion and depopulation have been linked to the development and security of the city and Kerman region. Whereas, about chronology and its role in relation to the Kerman Spatial Organization, various and sometimes contradictory hypotheses and opinions have been raised so far. The purpose of this study is to explain the role of Qal’eh Ardeshir and to investigate the position of Qal’eh Ardeshir in the Kerman's Spatial Organization in different periods, especially the Islamic era. The research is historical-analytical in terms of essence as well as content, and information has been collected through field research and documentary research methods. Accordingly, by combining the data obtained from field research and content analysis of historical sources, attempting to explain the quality and impact of Qal’eh Ardeshir on the physical structure of Kerman. The study of the architectral structure, cultural materials and historical sources shows that this castle was designed and built according to the political and military status of historical and Islamic periods and has been used almost continuously from the historical period to the eighth century AH also have played a role in political changes and social events in the region. Based on the content analysis of the historical texts and the narration of written sources about the events related to Qal’eh Ardeshir, it seems that Qal’eh Ardeshir, in addition to its military role, had other roles such as a place for rulers, a refuge for rebels, a treasury and a place for political prisoners. Although this castle was physically located at the outside of the historical context of Kerman and on the eastern outskirts of the city, but functionally, it has been an influential element and affiliated with the Kerman's Spatial Organization.

    Keywords: Qal’eh Ardeshir, Kerman Archeology, Islamic Architecture, Islamic Castles, Spatial Organization
  • Design solutions for children's play space is based on identifying environmental and non-environmental components affecting children's emotional and social intelligence.
    Maryam Rajabi Jelvany*, Mohsen Afshary, Narges Soltani Page 2

    Play space is one of the child's favorite spaces that greatly affects the child's mental state and the proper design of these environments can improve their emotional intelligence. Emotional intelligence is the capacity or ability to organize the feelings and emotions of oneself and others, to motivate oneself and effectively control one's emotions and use them in relationships with others. The main purpose of this article is to design a space for children to play with the influence of factors such as natural and artificial environments with emphasis on promoting the benefits of emotional and social intelligence in the early years of life and, addresses the needs of children in these environments and whether they can create a favorable environment to increase children's emotional intelligence by providing a special spatial pattern? To achieve this goal, using mixed research, a study of 100 children in two groups (children who experienced the play environment and children who did not experience playing in such environments), along with the Emotional Intelligence Questionnaire Bar-on on as well as a questionnaire in relation to the effect of architecture and play environment on the performance and accuracy of the child and observations in sass software environment has been evaluated and analyzed. The results indicate that children in both groups have a common need, which by considering these needs and integrating them with the solutions extracted from previous research in the field of eliminating the deficiencies in children's play environments, special solutions can be suggested for designing children's play spaces that create a more favorable environment for the development of emotional and social intelligence. The most important of these strategies include flexibility of the physical environment, spatial diversity, appropriate decorations and furniture and views of the natural environment, which, using these criteria, design the spaces in such a way as to promote emotional and social intelligence in children.

    Keywords: Child, play space, children's needs, kindergarten, Emotional intelligence, social intelligence
  • The machine learning process in applying spatial relations of residential plans based on samples and adjacency matrix
    Reza Babakhani, Azadeh Shahcheraghi*, Hossin Zabihi Page 3

    The current world is moving towards the development of hardware or software presence of artificial intelligence in all fields of human work, and architecture is no exception. Now this research seeks to present a theoretical and practical model of intuitive design intelligence that shows the problem of learning layout and spatial relationships to artificial intelligence algorithms; Therefore, the question of this research is to present a theoretical and practical model through the integration of computational methods for machine learning to apply spatial relationships in residential plans based on architectural criteria and standards. The problem of this research is to find the precise methods and techniques of applying spatial relationships to architectural plans through artificial intelligence algorithms based on architectural criteria, which should be applied by automatic design intelligence in machine perception and then in the design process. Also, the hypothesis of the research shows that to achieve this, it is necessary to use adjacency matrices, calculation formulas, and various algorithms for the perception and production of spatial relationships; Therefore, the research method is explanatory research to examine and transfer complex ideas and information based on data collection, including library studies, documents, educational samples, calculations, and mathematical formulas. The explanatory method seeks to present new knowledge, describe a process, or develop a concept. As the results of the research show, instead of randomly starting plan generation through evolutionary algorithms, spatial relations in architectural plans can be done faster and more accurately by combining adjacency matrices, and computational formulas with evolutionary algorithms.

    Keywords: Artificial intelligence, automatic design, spatial relations
  • Analysis of the effects of jealousy and competition factors in the process of construction and Function of Safavid and Qajar historical monuments in Esfahan province
    Azadeh Hariri*, Behnam Pedram Page 4

    Numerous factors have been influential in the creation of Iranian architectural heritage, and due to the diversity of these factors, often the physical and material aspects that have a tangible field of perception have been studied and analyzed. This is while other influential aspects with non-physical nature have been effective in the formation of architectural structure in the context of human and building communication. The moral characteristics of human beings in the form of founders, architects, artists, and users of buildings have also influenced the physical and functional structure of historical buildings. Jealousy and competition as human feelings and emotions have been influential in the construction process and functional system of some historical monuments of Isfahan province during the Safavid and Qajar eras. During this period, architectural creations have sometimes been a means to show the splendor, durability, and social status of the founder. Abandonment of the position of the two components of jealousy and competition as a compelling emotion in the connection between man and the monument has been the primary motivation for entering the present study. The main goal to respond to the effects of jealousy and competition in the structure of Isfahan's historical monuments is as follows: By analyzing the effects of jealousy and competition as fundamental components in the connection between human beings and historical monuments, the changes, and signs in the structure of historical monuments in Isfahan province should be explained. This research has been done by descriptive-analytical method with the aim of development and by using library documents, field studies, and interviews. The findings have been analyzed using a qualitative approach through comparison and interpretation. Based on the research results, research background, and documentary studies on the subject, the relationship between the effects of jealousy and competition in the structure of historic buildings can be analyzed in the following eight general areas: 1- Cause and motivation in investing in building a building, 2- Creating similar and homogeneous physical structures, 3- Creating similar and homogeneous physical structures in the neighborhood and proximity to each other, 4- Creating and combining unconventional spaces and architectural elements, 5- Changing performance Spaces and architectural elements, 6- Creating new additions in interior layout and organization, 7- Building development and 8- Determining the Place-Name.

    Keywords: Esfahan province, historical monuments, The connection between humans, the historical monument, jealousy, competition
  • The Explanation of effectiveness of student's lived experience in the architectural training process
    Saeideh Hoseinyzadeh*, Hamid Mirjany, Hamid Nadimi Page 5

    Architecture as a built environment has an important role in the quality of experience. Architecture experience is one of the educational strategies for knowing architecture. In some educational approaches, experience means observation, while based on the embodied cognition, environment experience is more than an observation. According to this approach, lived experience is deepest than obsevation. Relying on this approach, people's lived experience has a profound effect on their knowing about the environment. This research seeks to investigate how this experience affects the training process, especially the acquisition of architectural knowledge by students. In this purpose, we try to give a theoretical framework by referring to the basics of embodied cognition, in order to answer the research questions. These are: How is the student's lived experience formed in the architectural training? And what is the effectiveness of the student's lived experience in the process of architectural training? So, at first we definite lived experience and its educational function in the field of architecture. The information in this section was gathered from the study of written sources and correspondence with some experts in the field of embodied cognition. Finally, with logical reasoning based on the theoretical framework, we show that student's lived experiences about architecture were completed in the architectural training process. It can be use as an educational strategy in the architecture schools. Furthermore, the quality of architecture experience is a based component of lived experience that influencing the student's academic life. It can be closer to his/her lived experience and turned into the effective strategy in architectural training. The other component is the self-body. In the paper we analyse the role of student's body in the quality of architecture experience and training process, too.

    Keywords: Embodied experience, Architecture lived experience, Embodied perception, Affordance, Flesh
  • Theoretical and practical model of automatic facade design intelligence in the process of implementing facade design and drawing rules and regulations
    Azade Shahcheraghi *, Hosein Zabihi Page 6

    Today, researchers in the field of design and research are looking for approaches to upgrade machines from dumb agents to artificially intelligent agents, so that these machines can participate in design processes as collaborators and increase productivity in the processes. be designed; Therefore, the purpose of this research is to discover and present a method for applying this field in the learning process of designing and drawing facades and presenting a theoretical and practical model, mainly designing and drawing facades of residential buildings by machine with a supervised learning approach; Therefore, the question of this research is how to arrange the facade elements and apply the rules and regulations of the facade drawing by machine and how the theoretical and practical steps of this process are. Explanatory research method for conveying complex ideas and information is based on data collection through documentary studies, library studies, educational samples, mathematical calculations and formulas, and quantitative and qualitative data. In fact, the explanatory method seeks to present new knowledge or describe a process or develop a new scientific concept, and the results show that the automatic facade design intelligence can arrange the main building elements of the facade from architectural plans with the help of machine learning algorithm (KNN &  K-mean) To understand and read means and arrange the elements using distance measurement formulas and apply the national building rules and regulations related to facade design in the drawing process using expert systems.

    Keywords: facade design, drawing, automatic design intelligence, facade design rules, regulations, machine learning